Yoga vormen

De lessen die bij My Yoga worden gegeven zijn toegankelijk. Niet zweverig, maar ook zeker niet oppervlakkig! Kom ervaren welke vorm het beste bij je past!

My Yin Yoga

Dit is een meditatieve en rustgevende vorm van yoga. Het zijn vooral zittende en liggende houdingen die we tussen de 3 en 5 minuten vasthouden. Hierbij blijven de spieren ontspannen en wordt er rek en lichte druk uitgeoefend op gewrichten en bindweefsel. Het is een mooie manier om zowel je fysieke als geestelijke grenzen te verkennen. Doel is het mobiliseren en activeren van het bindweefsel, waardoor sneller herstel kan optreden. Het effect van Yin yoga is een flexibeler, energetisch stabieler, beweeglijker en uiteindelijk sterker lichaam.

My Vinyasa Yoga

is een dynamische vorm van yoga waarbij de houdingen worden uitgevoerd op het ritme van de adem. Hierdoor ontstaat een vloeiende serie bewegingen waarin je werkt aan het soepeler en sterker maken van je lichaam en het creëren van innerlijke rust. In de les wordt rekening gehouden met het niveau van de mensen in de les. Zodat het zowel voor beginners als gevorderden uitdagingen bevat en geen les hetzelfde is.

Ontspannen Zwanger

Ben je in verwachting en wil je bewust genieten van deze bijzondere fase in jouw leven? Dan is deze ochtend wat voor jou. Er is ruimte om vragen te stellen en onzekerheden of angsten te delen. Door middel van visualisatie, ademhaling en yogaoefeningen ga je contact maken met jezelf en met je kindje. Het doel van deze ochtend is om te ontspannen en om vol vertrouwen weer naar huis te gaan. Mijn naam is Maaike Oudendijk, moeder van twee dochters en yogadocente. Ik wil je graag een klein stukje bewustwording meegeven in jouw zwangerschap. Je mag te volste genieten van dit moment in jouw leven, maar het is ook oké als er daarnaast gevoelens zijn van onzekerheid, angst en schuld. Niks is taboe. Je bent van harte welkom, precies zoals je bent. Kosten voor de ochtend zijn 25 euro. Dit is inclusief thee en zelfgemaakt lekkers.

 

My Baby Yoga

“Toen ik net moeder was geworden van Eva, nu drie jaar geleden, leek het mij zo fijn om samen met haar iets te doen waarbij we konden ontspannen, in verbinding konden zijn én waar ik ook weer aan mijzelf kon werken. Weer contact kon maken met mijn eigen, niet meer zwangere, lijf. Mijn adem kon oefenen en op een veilige manier kon gaan bewegen. Dit alles met mijn lieve kindje dichtbij me. Op dat moment kon ik niet iets vinden waar dit alles samen kwam. Ik ben dan ook heel blij dat ik dit nu zelf kan gaan neerzetten. Zo hoop ik een fijne plek te creeren voor jonge moeders en hun kleine kindjes. Jullie zijn van harte welkom!” – Maaike

Tijdens een baby yogales ligt de nadruk op het in contact zijn met je kindje. Samen in alle rust oefeningen doen, zowel voor ouder als kind, liedjes zingen met daarbij fijne bewegingen, massageoefeningen en veel ruimte voor vragen.

Voor een les nemen we anderhalf uur de tijd. Zodat er tijd is om rustig aan te komen, ervaringen uit te wisselen, thee te drinken, te voeden, luiers te verschonen, kortom alles wat er komt kijken bij het op pad zijn met je kindje. Tijdens de cursus komen verschillende thema’s aan bod, bijvoorbeeld babymassage en draagdoekyoga! Verder luister ik graag naar jullie behoeftes en ik pas ik daar de lessen op aan. De groepjes zullen bestaan uit niet meer dan 6 moeders en kindjes, zodat er voor iedereen voldoende aandacht is. Kosten voor de cursus zijn 95 euro.  Heb je vragen of wil je mij graag even spreken? Bel of mail mij gerust.

 

De manier waarop Maaike de houdingen uitlegt en begeleid is heel gedetailleerd en met veel aandacht. Ik voel mij echt gezien.

Janny

De lessen die bij My Yoga worden gegeven zijn toegankelijk. Niet zweverig, maar ook zeker niet oppervlakkig!

Kom ervaren welke vorm het beste bij je past!